You follow me I follow u back

tabung

Monday, August 22, 2016

Story if me

sueomey's blog | 4:34 PM | 1Comments |

Assalamualaikum..waahhh lama betul x berbloger ni..fuh ! Fuh ! Berhabuk sakan ni miss dairy..sory miss dairy sayang..kakak xsempat nk update awak..

Hmm bnyk sebenarnya nk cerita kat miss dairy..ok kita mulakan dgn raya tahun lepas..

Kisahnya bermula bila abah jatuh sakit.masih ingat appointment bermula 13 febuary 2015..appointment di pusat kardiovaskular htaa kuantan pahang..selepas appointment appoiment lagi sehinggalah appointment terakhir pada 13 oktober 2015..doktor xdek ckp ape2 pon berkenaan sakit abah so ktorg pn fikir bnde tu sgt serius..sbb semua family maklum abah ni mmg ada penyakit misteri dr tahun 1999 lgi n xpnh tahu apa penyakitnya..lepas balik dr appointment abah mengadu perut dye makin sakit lpstu susah nk bernafas..kalau nk tahu mmg ni dye alami selama setahun lebih dan ktorg dh lali dgn tu..so apa yg kami buat hnya picit perut dye sapu minyak angin dan picit bdn2 nya kotla bnyk angin. Then after 4 days 17 oktober 2015.. Mlm tu dye rasa sakit berterusan bahagian perut. Ktorg hbs iktiar nk bg hilang sakitnya tapi ttp berterusan dan berlarutan smpi ke pagi.. So abg ipar bt keputusan untk bwk abah ke hospital utk rawatan lanjut.. Waktu tu aku xthu kenapa aku rasa berat hati.. Sampai kena marah dgn acik sbb aku mls nk pegi hospital.. Yang aku rasa waktu tu aku kesian kt abah..aku xnk abah tggu lama kt htaa tu..sbb aku tahu lama sgt nk tggu masuk jmpe doktor..walau ape pon aku ttp pergi..mcm y aku jngka mmg lmbt nk jmpe doktor.sampi turn abah aku tolak wheelchair yg dye duduk masuk ke bilik rawatan pertama..medical assistan mle check tekanan darah abah n katanya sgt2 rendah..denyutan jntung pon sgt lemah..kemudian terus dia bawa ke bilik kecemasan kritikal..berselang seli dgn klong masuk ke bilik tu utk bg kenyataan pada doktor..waktu aku masuk ke bilik tu ternampak nurse kt situ sibuk memasang topeng oksigen......

To be continued... Insya allah..

1 comment:

Adam said...

I will read part two tonite

'uncle' nuffnang