You follow me I follow u back

tabung

Friday, March 29, 2013

Kpop Oh Kpop

sueomey's blog | 10:40 AM | 13Comments |
Hello dear Cik Dairy.. Annyeonghasaeyo!!
Mood aku nak menaip ada datang hari nih.. heeee..

krik krik,krik krik..

Okay.. ape cerita dengan tajuk entry aku kali ni?? Kpop Oh Kpop??.. Haa bagi yang minat gler Mamat/Minah korean ni mesti tertunggu-tunggu ape yang bakal ku ceritakan... betul tak??


Sape tahu nama band kat atas ni?? Ha teka cepat, aku bagi korang 10hinggit.. hehe..  acah je, peminat Kpop mesti tahu punyalah.. Ni la CN BLUE (yg tengah tu comeyl kn??).. kalau korang nak tahu dyorg ni pernah berlakon dalam satu drama.. Nak tahu ceritanya mcm mne?? korang baca kat sini  Heartstring..

Now, aku nak cerita sket tentang band/penyanyi dari Korea yang femes (yang aku cter ni band aku minat je la hehe).. Aigoo...pengaruh dyorg ni memang tersangat la kuat.. macam mana la dyorg ni boleh meletop-letop kebabom terus.. Dah berapa banyak tour konsert dyorg ni buat marata dunia.. Semuanya dapat sambutan hangat. Kan bagus kalau semua artis malaysia kita ni meletop- letop macam dyorang (mgkin satu hari nnti).. 

Pulak tu, sekarang penuh dengan fesyen orang korea, dari hujung rambut sampai hujung kaki.. bahkan style dri jepun yg dulu jadi ikutan pon boleh kalah ... 
Psstt !! bagi pendapat aku orang selain dari orang korea sendiri, kurang sesuai dengan fesyen-fesyen korea ni,.. nampak tersangat lah pelik... naik seram pulak nengoknye..hihi.. jgn marah aaa...


Okay, sila lah korang tengok picture yang aku ambik dari uncle google.. Gamsahabnida gugeul ajeossi !!


FT ISLAND

BTOB

MBLAQ

SNSD

BOYFRIEND

A PINK

MISS A

TEEN TOP

KARA


Ramai lagi sebenarnya, ni aku baru tunjuk separuh je.. Ape-ape pon, tak semua lagu dari setiap kumpulan ni aku suka.. Ade yang kurang best.. Tapi kebanyakannya best la.. hehe.. ni, kalau korang perasan la kan sesetengah lagu Kpop ni irama/beatnya sama macam lagu-lagu om putih..perasan tak?? lagu yang tak berapa nak femes, bila dah diconvert jadi lagu Kpop meletop habis.. Aku tak la kata dyorg tiru lagu orang lain, tapi muzik tu dengar macam sama je.. Kadang-kadang perasan jugak tapi peduli hape aku, yang penting lagunya best.. kikiki..

Kenapa orang terpikat dengan artis Kpop ni?? Haa.. sebab semuanya comel-comel.. tak kira boy or gurl, sme je.. Katanya artis korean ni banyak buat plastic surgery.. betul ke tak tu aku tak berani nak cakap la.. korang sendiri tgk dan nilai samada betul atau tak.. kekadang tu muka artis lelaki korea pon dah macam pempuan.. tapi tetap dipuja-puja (ehem,termasuk aku ler).. nak-nak lagi namja band, wahh menangis peminat dapat tengok artis Kpop buat show live depan mata dyorg.. nak juga aku merasa tengok show dyorg ni, tapi ntah bila agaknye ye???


Okay, tu sajelah setakat ni..nantikan entry aku yang seterusnya ya.. tentang ape??? tunggu.........
Annyeong!!

Friday, March 22, 2013

'Uncle' NUFFNANG lagi??

sueomey's blog | 4:52 PM | 6Comments |
ANNYONGHASEYO CHINGGU..
okay, hari ni nk citer lagi pasal uncle nuffnang ni.. mybe ramai lagi kot blogger kt luar sne tak tau pasal ni..

 ni pon aku godek-godek info dri blogger jugak.. info ni aku terbaca dri blog e-dekz.blogspot.com.. 

hehe, ampun tuan tanah, ambe dah kredit blog tuan tanah kt blog ambe ni, jgn marah arr..hehe
aku rasa info ni berguna pada aku dan opkos berguna jugak pada bloggers yg tempek iklan nuffnang tu..

Okay, korang perasan tak ade blogger yg dtg tinggal jejak kat cbox & shoutbox korang dye tulis mcm ni "tembak iklan", "cuit-cuit digi" & etc.. So korang blh kate la mse tu dyorg dh klik iklan korg, tp ble korang tgk UNIK IP kt akaun nuffnang korg tinggi kan? but income masih kurang.. hah, korang tau kenapa?? BACA KT BAWAH NI OK..

Apabila NUFFNANGER atau PEMBACA Blog korang MengKLIK Ads/Iklan korang, diorang akan KLIK then TUTUP TERUS NEW WINDOWS IKLAN TERSEBUT SEBELUM ADS/IKLAN DIPAPARKAN SEPENUHNYA.

Ini menjadikan ID dan Link Blog korang
 yang dibawa oleh Ads/Iklan korang tak sampai ke Server Nuffnang, Apa yang diterima oleh Server adalah KOSONG tak membawa apa-apa pada KLIK yang dilakukan.


Ini juga terjadi kerana (Tuju Kepada Nuffnanger yang Aktif dalam Misi Klik):-

- Korang mahu cepat2 klik2 di blog tersebut supaya boleh, pergi ke blog lain untuk klik disamping promote link korang untuk diKLIK Semula

- Korang membuka terlalu banyak tab blog lain sehingga boleh mencecah 10 blog sekali gus, ini juga bergantung kepada KELAJUAN INTERNET KORANG, PC/LAPPY korang,  kalau korang buka sekali gus banyak blog, Internet dan Spec Komputer juga main peranan penting, MOZILLA FIREFOX juga, telah mengHADkan,pembukaan website dalam satu2 masa sebanyak 25 web je dalam perisiannya, 25web yang korang buka serentak menggunakan 400-700mb penggunaan RAM. So, bila korang buka blog secara serentak, perlu mengambil masa 15minit untuk blog2 lain dibuka sepenuhnya. Jadi perkara seperti ini akan melambatkan masa korang untuk misi KLIK dan untuk promote link korang untuk diKLIKkan, Jadi apa yang boleh korang buat ialah, Buka dalam 3 blog sekurang2nya pada satu masa, tutup semula dan buka semula 3 blog lain, ini dapat mengelakkan keSESAKan internet korang.. ARASSO??

Lain-Lain Sebab
- Nuffnanger yang mengKLIK Ads/Iklan menggunakan IP YANG SAMA
- Nuffnanger yang mengKLIK Ads/Iklan korang hanya BERLAKON didalam chatbox, tapi sebenarnya tak KLIK pon

Cara Mengatasi :

1) Apabila anda mengKLIK Ads Blog lain, Pastikan anda mengKLIK sehingga Keluar Sepenuh yang iklan itu (Dalam M.firefox, Page yang siap sepenuhnya akan di Statuskan sebagai “DONE”).

2) Membuka tidak terlalu banyak Blog Nuffnanger untuk MISI KLIK, setelah habis Blog pada Blogwalking pertama, lakukan semula dengan Blog2 lain pula, jangan terlalu tamak untuk mendapatkan KLIK dari nuffnanger, dan tidak gopoh

3) Pastikan IP Address yang anda gunakan tidak sama dalam setiap MISI KLIKyang dilakukan, anda boleh Semak IP Address anda di http://www.myipaddress.com/ ,
Setelah Semak pastikan IP anda berbeza dengan IP Misi sebelumnya.

4) Jika anda tiba di satu Blog yang tidak keluar Ads/Iklannya, anda boleh mencuba
refresh semula, ada ketika Ads/Iklan tidak keluar di sesetengah Blog tetapi Ada Terpapar di Blog lain, Ini bergantung kepada pencapaian internet atau server Nuffnang Sendiri.

5) Update Blog Anda Selalu, Jika link blog anda telah exchange di dalam blogroll Nuffnanger lain, pastinya mereka akan melihat pada blog yang Ada Update Terbaru, tak kisah la update itu ringkas atau tidak, manakala yang mempunyai LinkBox atau seangkatan dengannya, pastikan link di LinkBox anda Benar aktif dalam Update atau
Misi klik, ini dapat mengelakkan pembaziran penggunaan LinkBox anda dari
Bloggers2 yang hanya menyinggah.

6) Tidak perlu menipu dalam membuat Misi Klik, anda tidak rugi apa pun sekiranya anda tolong klik, Register Nuffnang adalah PERCUMA, PEMBAYARANpun bukan dari wang saku anda. Jadi jika mahu KLIK, Klik aje ler.

7) Jika diBLOG anda tidak kelihatan Ads/Iklan, Apa salahnya anda klik dahulu pada blog lain. Pada waktu berikutnya nanti, nuffnanger lain juga akan menjejak blog anda juga semula, tiada kerugian disitu. 


hah..begitu panjang lebarnya pencerahan mengenai Uncle Nuffnang ni..hehe.. so kepada sesiapa yang kaki klik iklan jgn la buat gitu ye..kalau dah kate kat chatbox tu korang tembak ke, shoot ke, klik ke buat la btl2..xdek ruginya.. sama2lah kita bekerjasama, sama2 dapat untung ye dak?? yg dah buat mcm tu tak mo buat lagi ye... 


Geulaeso, anyeong!

Tuesday, March 19, 2013

Uncle NUFFNANG

sueomey's blog | 3:02 PM | 2Comments |
Hye U alls.. Thanks cz sudi nk baca blog aku yang agak merepek ni.. hehe Okay ari ni aku bru je update belog aku.. hurm tgk org update aku pon nk update jugak, walaupun aku merepek je tp xpelah, belog aku  jugak kan cik dairy kan?? So nk citer lah sket, pasal uncle NUFFNANG ni..korang tau x ape nuffnang ni??ala yang slalu orang tempek iklan kat belog tu yang kaler-kaler biru tu.. xtahu lagi yg mne?? haih korang ni.. kejap ye..
haa..yang ni la..

Okay skrg baru aku tahu betapa berfungsinya dan betapa untungnya letak uncle nuffnang ni dekat belog.. korang dah cuba?? kalau blm cuba la..

Aku tahu ni pon dari kakak aku.. dye pon ade belog jugak, dan dye pon ade tempek iklan ni kt belog.. so tak salah rasenye kalau aku pon nk try jugak.. mne lah tahu boleh jadi side income, walaupun aku tahu mungkin tak banyak yang dpt tpi at least ada la dari tak de langsung kn..? sbb aku dengar blogger kat lua sane dapat beribu riban hasil blog mereka..nk jugak cuba nasib,mne lah tahu ade rezeki kan.. mmg bnda ni xpasti, tapi xsalah mencuba kan, xrugi pape pon, smbil berblogging smbil penuhkan tabung..haa sape tak nak kalau dapat free-free je kan??

Buat mase ni akak aku yang monitor akaun aku.. so tugas aku skrg meng'update' blog..insyallah moga ada hasilnya...


Monday, March 18, 2013

Modelling

sueomey's blog | 3:59 PM | 10Comments |
Hye cik dairy.. hari ni nk share something yang agak special dalam hidup aku.. Sabtu 16 Mac 2013, merupakan hari-hari yang bersejarah dalam hidup aku..haha nk tau???


Taraaa!! Ni la..hehe..eiitt..jgn salah fhm..aku ni masih single n available lgi..cewah..hehe.. ni la kje aku sabtu lepas..jadi model baju pengantin dari salah 1 butik andaman kat Kuantan ni.. kalau nk usha tuan punya butik korg boleh usha kt SINI.. yang kat belakang tu.. ignorekan aje..ahahaha.
.
Ok, berbalik kepada cerita aku tadi.. ni aku shoot kat area sg.lembing.. agk cntik view dye kt situ waktu petang.. ramai jugak yg tgk..malu jugak rasanya.. tapi bt slumber badak jelah.. gmbr ni dishoot oleh kakak aku sendiri a.k.a empunya blog wakakka.. dye ni baru bljar jd photographer..bnyk jugak la gadjet untuk ambik gmbr dimilikinya.. nk tengok blog dye?? boleh tengok SINI..

Aku ni kayu, al maklumlah bru first time jdi model, nk kne posing-posing bagai.. adeh sabor jelah.. tapi sekarang ni rase nk bt lagi la pulak.. mcm seronok je jd model ni.. haa xsmua org blh bt taw..hihi.. bangga sekejap..ngeh ngeh ngeh.. dengar cerita lepas ni akak aku nk tnya butik yang 1 lagi tu..kalau dye nk haa.. kecik tapak tangan tapak kaki aku tadahkan..wehehehe.. ape-ape pon, kalau korang nk tgk hasil-hasilnya..korang check it out kat My Gallery okay..

Wednesday, March 13, 2013

Ape Cerita??

sueomey's blog | 1:36 PM | 0Comments |
Okay hari ni dah hari rabu.. mak aii...cepatnya masa berlalu.. pejam celik pejam celik dah bulan ni, ni pn dah nk sampai tengah bulan nih..

sedih sangat.. gaji xmasuk lagi.. 

Dengan duit poket ni langsung xdek ni.. nak makan pun macam 'hidup segan mati tak mahu' ni..
eh kene ke dengan tajuk kisahnya ni? adehh, lantakla..

Malam semalam main game badminton. aku mewakili department untuk main game pair. Pair aku op kos my sis.haha aku rasa kalau aku pair dengan orang lain xbpe nk serasi kot. Tapi maklumlah aku ni new players, so main semalam memang best ar..berterabur shuttlecock dpt kt aku. Ralat kata abg ipar aku, dia kata sepatutnya aku dgn akak aku blh menang game semalam, cuma aku ni je yang xpndai ambik peluang, diorang xdek la hebat pon.. 
arrghh!! tension pulak rase! 
Pulak tu ade pulak aku kne ganti partner yang main game pair laki ngan pmpuan.. dah le yang aku lawan tu legend badminton dalam Universiti ni.. sah-sah aku kne smash! free atas muka..tapi nasib baik lawan tu xdek kejam sangat, ade la jugak point dia kasi free. Habis je main ketar-ketat lutut aku.. hah padan muka, nak main sangat..

Akak aku cakap skill aku blm ade lagi, so kalau nk main sje-sje tu blh, tapi kalau nk masuk tournament, haru jawabnya. insyallah aku akan belajar skill-skill untuk main badminton, mudah-mudahan boleh jadi pemain yang berjaya..kekekeke..bangun tido pagi tadi mak aii, bak kata abang ipar aku 'tangkap habis'.. tegang segala urat..datang keje tadi control jalan sket..haha.malu orang tengok, jalan tertonggek-tonggek.

Ape-ape pon enjoy jugak la semalam, walaupun kecundang tapi semangat main tetap berkobar-kobar..hhoo!! kemah keming ayat..hihi


Monday, March 4, 2013

Oh My HandPhone Baru!

sueomey's blog | 12:31 PM | 4Comments |
Hallu Cik Dairy.. Selamat Pagi..

Alhamdulillah, pagi yang ceria. Hari yang baru aku harus tempuhi hari ni.. Mudah-mudahan segala pekerjaan berjalan dengan lancar.
So today i wanna talk about Oh My HandPhone Baru! haha nothing important. But just wanna share with my online dyries.. oh my English! btol ke aku sebut tu..ahh persetankan, janji aku faham sudah..hihi
On 2 March, aku keluar ke bandar nk ambik my maa pnye cermin mata sebab sis kat Nilam Optik dah mesej "cermin mata anda telah siap, sila datang ke Nilam Optik cawangan Jalan Tun Ismail Kuantan" haa begitulah mesejnya.
So, me, my sis & my mom pergi la ke sane nk ambik cermin mata. lepas je siap semua aku cakap nk ke Megamall kejap. My mom tanye nk buat ape g sane? aku cakap jela nk g tengok HP. "Kalau cukup budget nk bli untuk ma". My sis cakap "banyak duit nk blaje maa? hehe..aku senyum je.. dalam hati tu 'alah aku menyamar je gne duit aku, padahal duit abah bgi pg tadi' . Diorang ni still tak tahu yang aku berpakat dengan abah aku ni. Sebenarnya maa aku dah tahu aku nk gne rebat 1Malaysia tu untuk bli HP. Tapi dye tak tahu aku nk bli hari tu jugak. Sampi je kat Digi Center


Terus gi tanya kat kaunter tu "sis kalau saya nk bli HP gne rebat 1Malaysia boleh tak?" "boleh tapi dah ada no Digi tak?kalau blm bli dlu no digi kat level 2"jawab sis tu. Pastu dengan senang hati aku naik level 2 bli no digi, pastu turun balik ke Digi center. Tanpa bnyak cakap aku proceedkn terus. My sis & my mom nmpk mcm terkejut, mybe dlm hati tu 'aii bnyak duit budak ni'.. aku senyum jela.


Nah ni hasilnya comel kan??ni lah HP baru nya..ngeh2..dah balik tunjuk kat abah..dye senyum je, last-last aku pecahkan tembelang "ma tahu duit sape bli fon ni? duit ni..ni.."(aku tunjuk abah aku).. "owwhh..berpakat ye..."ma aku cakap..hehe.. alhamdulillah.thanks to abah sebab bagi duit bli HP ni untuk ma ganti fon yang dah agak lama dan rosak tu..

'uncle' nuffnang