You follow me I follow u back

tabung

Tuesday, June 25, 2013

Pre wedding

sueomey's blog | 10:31 AM | 14Comments |
Assalamualaikum..hye you all's
Kini ku kembali lagi dengan entry yg baru..hihi.. okay xpayah nak berbahasa sangatlah ye sue.. Ok now aku nak share skit la dengan korang semua.. Baru-baru ni aku ikut kakak aku pergi buat photoshoot pre wedding.. it's my first time buat job ni.. aku ditugaskan untuk menunjukkan posisi yang menarik kepada bakal pengantin untuk menghasilkan photoshoot yang nampak profesional sket..xdek la kaku sangat..hihi.. photoshoot bermula pada pukul 4.30 petang sbb kata kakak aku view nampak lagi cantik kalau waktu petang..

Huhu.. Nice shoot kan?? Ni aku snap guna fon aku je.. Lokasinya cuma disekitar kawasan Taman Bandar di Indera Mahkota Kuantan.. 

Prop tu disediakan oleh bakal pengantin perempuan tu sendiri..kreatif kan??

Semoga hubungan mereka kekal hingga hujung nyawa!


Alhamdulillah, selesai berposing pada jam 6.30 petang.. gambar-gambar yg diambil pon agak cantik..now tunggu untuk proses mengedit dan mencuci gambar tu untuk kenang-kenangan mereka.. Doakan mereka selamat diijabkabulkan pada 1 september ini ye..

That's all!  Bye Bye!

Monday, June 17, 2013

Focus !!

sueomey's blog | 9:52 AM | 9Comments |
Assalamualaikum u all's..
Anyeonghasaeyo??? aku harap korang sihat je ye.. di pagi hari selasa ni aku nak share skit la dengan korang tentang gambar yang aku ambik dengan phone aku..

Secara kebetulan aku jalan jalan waktu petang kt depan rumah, ternampak lah si ladybird ni.. lagi kebetulan phone ada kat tangan masa tu, haa ape lagi ambik gambar lah..tetiba rase macam nk kasi cantik je gambar tu, so aku tukarkan la pada auto fokus..

..cuba korang tengok ni..
Haa...cantik tak gambar ni..?ni antara contoh gambar aku ambik dengan setting auto fokus.. kat sini aku fokuskan pada si ladybird yg comeyll tu.. acctually aku dah lame tak nampak serangga ni.. mase kecik-kecik dulu suka sangat cari serangga ni.. habis smua semak samun aku redah, nakkan ni la...

Ni 1 lagi contoh auto fokus..tapi yg ni kureng menjadi sket..aku tersilap fokus pada batang yg ladybird tu bergantung.. banyak lagi gambar si ladybird ni yang aku ambik,tapi yang ni je aku rase okay.. lepas ni nak try lagi la ambik gambar guna auto fokus..walaupon ambik gambar pakai phone je, aku tak kesah, sbb aku rasa quality gambarnya sama macam pakai kamera yang mahal ..ookay sampai sini dulu, next photo,, nantikan.. hihi

ANYEONG!!


Monday, June 10, 2013

~Ragam Dia~

sueomey's blog | 2:40 PM | 5Comments |
Assalamualaikum..

Hari ni aku nak cerita tentang my sister kak intan..bkn biological taw...kakak angkat.. tapi dia sangat baik..aku pon sayang dia macam kakak kandung aku sendiri.. dia ni jenis yang happy go lucky, tapi kuat tol touching sampai kadang-kadang tu tak terpujuk aku dek rajuk dia tu.. ape-ape pon aku sayang dia..hihi

Baru-baru ni, aku ade tido kat umah dia,acctually mse tu aku demam, siang malam jaga aku, dia layan je kerenah aku nih.. siap hantar aku prgi klinik lagi nk ambik mc ngan ubat demam.. balik dari klinik housemate dia kak aisya ajak kua lunch.. so kitorang pon ikot jelah naik kereta dia..

Ni lah Kak Intan.. dia suh pnggil dye Kak In..Gila-gila sket prangai dia ni..haha

Yang tudung merah tu Kak Aisya..dyorang ni memang sporting..

Mulanya nk g makan je, eh lepas makan ajak g bli barang lah pulak, lepas 1 1 pasaraya ktorang prgi.. xpadan dengan demam aku ni, kalau bab berjalan haa baik la demam tu.. kebetulan pulak dyorg ni nk bt surprise kat housemate dyorg yang lagi 1 tu namenya Kak Ayu.. so dyorg blikan 1helai t-shirt n suar pendek.. pastu siap bli manila card lagi nk tulis n tampal kat bilik bezday gurl tu..

Dah siap bli barang smua, ktorg balik la kat rumah sewa.. ape lagi start la rancangan tulis menulis pada manila card ucapan APY BEZDAY.. tengah syok duk tulis-tulis,bezday gurl balik lah pulak, haa ape lagi, macam hape dah menyorok, nasib baik tak kantoi..

Tadaa!! hasil kerja tangan aku ngn kakak angkat aku nih..*abaikan tgn di atas*

Siap je tulis datang pulak kak aisya, conteng lagi manila card tu.. Hasilnya tengok bawah ni..


Siap semua kitorang terus tampal manila tu depan bilik bezday gurl tu..rush giler bt mse tu sbb takut bezday tu dah siap mandi nk g keje.. nasib sempat.. Dah siap tampal ktorng nyorok, hajatnya nk dengar bufday gurl tu menjerit dari tingkat atas.. taw taw bufday gurl ade kat bawah dah nk g kje dengan muka innocent...kak intan ngan kak aisya ni dah gelak bagai nk mati dah, aku pulak duk fikir knpe dia mcm xdek perasaan je.. rupanya dia tak nampak ape yg ktorg tampal dan gantung kat depan bilik dia tu..adeehhhh... kesian kat kak intan n kak aisya, penat bt surprise tp tak jadi..alamatnya tggu kak ayu balik kje pulak la nnti.. huhu sweet moment yg tak kan aku lupa.. alahai kakak aku..love u forever my sis!!



Tuesday, June 4, 2013

Kuantan Century Ride 2013

sueomey's blog | 10:07 AM | 7Comments |
Assalamualaikum semua.. hmmm pejam celik pejam celik dah masuk bulan 6 dah kita ni.. tak lama lagi nak masuk bulan ramadhan al mubarak.. korang dah bersedia dah tuk menyambut bulan puasa ni?? yang tinggal puasa tu dah ganti belum?? haa cepat-cepat lah ye..jangan ditangguh-tangguh lagi *peringatan untuk diriku jua..  haha..

Entry kali ni bukanlah tuk bercerita tentang bulan puasa, belum lagi yang tu...hihi.. kali ni aku nak cerita pasal Kuantan Century Ride yang dilangsungkan pada ahad lalu,iaitu pada 2 jun 2013 yang dimulakan di UIAM Indera Mahkota Kuantan.. Haa korang jangan ingat aku ni peserta pulak..heyy tak kuasa aku nak ngayuh basikal sepanjang 160km.. Aku as a crew je mase tu..

Ha ha..tengok tu..Crew Kuantan Century Ride sedang berposing...yeehaa!























First time handle event yang besar macam ni..bukan malaysia je taw..foreigner pon ade.. dari Australia, Cina, German, but Korea aku tak sure ade ke tak..huhu..rasa macam tak dek.. hihi.. seramai 2000 peserta yang masuk..lelaki, perempuan, tua, muda semua ade...

Semasa mereka berlepas

Pack giler masa ni

aku respect la kat sorang budak kecik ni..umur dia bru 9 tahun, tapi boleh join event berbasikal ni..cukup cukup kuat stamina budak ni..aku tak sempat nak snap picture dia mase tu..sbb cepat sangat dia ambik makanan..pastu terus prgi, sbb lapar kot..kesian pulak..

Ni dia, Nasi Kukus Juna..makanan untuk smua crew dan rider semua


Haa mai dik abg kak mai ambik nasi kukus ni..free je tak payah bayar..hihihihi
Ni salah satu penaja tuk event ni..*sila abaikan kaki dibawah*

ni masa ketibaan riders..waa..semangat gler ktorang masa ni, bersorak sakan!





Ramai jugak peserta yang tak habiskan 160km tu..ade yang injured, ade yang jatuh..macam macam laa..Peserta yang last sampai hampir pukul 4.. respect jugak la walaupon lambat tapi still dapat habiskan kayuhan..

alhamdulillah majlis tamat pada pukul 5 petang...penat tu memang penat sampai demam aku ni..ni pon still selesema..pape pon, enjoy event ni.. :)

'uncle' nuffnang