You follow me I follow u back

tabung

Thursday, August 16, 2012

Pokok Palas

sueomey's blog | 9:16 AM | 0Comments |
Assalamualaikum,,
Selamat berpuasa lah semua ye, hari ni dah masuk 27 ramadhan, ade lebih kurang 2 3 hari lagi nk raya nie..alhamdulillah syukur dgn rahmatmu ya allah,kau beri kesempatan umatmu ini menjalani ibadah puasa dengan keadaan baik..
Okay hari ni nk cerita pasal pokok, iaitu pokok palas...sape tahu rupa pokok palas ni??mcm ramai yg x tahu je..pg td dah terang2 k.long ngan abg ipar aku ni tnye mcm mne rupa pokok ni...jap eaa...

TAADAAAAAA!!!!!haa ni lah pokok palas,pokok ni bnyak dikawasan hutan,baru2 ni ade ikut abah p amik daun palas ni kat hutan..memang agak mencabar sket nk ambik daun palas ni,dah la daun yg kte nk tu ade 1 je pada setiap pokok,pokoknye berduri pulak tu..kalau xkne skill yg btol silap2 tercucuk duri pokok tu..ape2 pon seronok sgt dpt tlg abah ambik daun ni kat hutan..mse tu pulak hujan,sepatutnya jalan xdek la licin dan becak,tp memandangkan hari tu hujan memang licin la,sampai tergolek2 aku ngan abah jatuh hahahahaha...lawak pulak klau teringat smula..keluar je dr hutan tu memang xyah ckp ape arh,mandi selut la jwbnye..
Haa ni lah daun palas yg org ambil tuk bt ketupat..ni bru sket taw, sbnrnye dah melambak dah dpt ambik mse tu..next time aku upload pic ketupat palas yg maa buat okay..so see u next time..
Assalamualaikum... ^^,

No comments:

'uncle' nuffnang