You follow me I follow u back

tabung

Monday, April 15, 2013

Masa Kecil-kecil

sueomey's blog | 12:13 PM | 5Comments |
Assalamualaikum.. macam mana hari ni? sihat.. Aku harap korang sihat-sihat aje lah ye.. hari ni aku nak cerita kisah permainan waktu kecik-kecik dulu.. Kalau aku dulu-dulu suka sgt main anak patung kertas..sebab dyorg ni comeyll sgt..Al maklumlah, perempuan mmg suka main anak patung ni...nak yg real xdapat, so yg kertas pon jadik lah.. Tau tak patung yang macam mne??

Haa yang ni la.. Korang pernah main tak???

Patung kertas ni femes taw dulu-dulu, budak sekarang mne ade nk jmpe dah bende alah ni.. Aku suka sgt main patung ni dengan sepupu aku.. Siap bagi nama lagi kat patung ni, Paula, Paulina, Jane, macam-macam lagi la.. Pulak tu, siap buat rumah lagi tuk patung ni, lengkap dengan bilik air, katil, kerusi.. Semuanya buat gune kertas..
Time to dress up.. wink wink




Pilih baju then sangkut je kat badan patung tu


Jadila macam ni..comeyll kan??hihi

After balik sekolah je, naik bas sekolah pastu bli ni.. Sanggup xmakan ni, save duit semata-mata nk bli patung nilah.. Masa tu harga patung ni xla mahal kalau xsilap 50$ je 1 board.. Suka bli banyak-banyak, pastu boleh mix & match dgn anak patung yg lain pulak.. Rindu zaman kecik-kecik dulu...Haha.. Korang macam mana pulak?? Mainan ape yang korang suka waktu kecik dulu ea?? Cer citer sket..


5 comments:

Mazelina Zaini said...

eh eh , same lah kita , lepas mak balik kerja , mesti tggu depan rumah , tggu mak bawak balik mende ni , HAHA , rindu zaman kecik2 dulu

sueomey's blog said...

@Mazelina Zaini hehe..kan??bdk2 skrg dh xjmpe kot bnde ni,smue duk pakat cri Ipad..zaman dah maju sekarang kan..huhu

Harith Iskandar said...

haaa budak pompuan suka la main tu.yg laki plak main patung askar...ehe

sueomey's blog said...

@Harith Iskandarhihi..kan??mesti kecik2 main patung askar tu..kan???

nur said...

a'ah ingat...pernah men nih...hee....blog walking here..singgah r blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda atau wat yg tersyg..

'uncle' nuffnang