You follow me I follow u back

tabung

Monday, June 10, 2013

~Ragam Dia~

sueomey's blog | 2:40 PM | 5Comments |
Assalamualaikum..

Hari ni aku nak cerita tentang my sister kak intan..bkn biological taw...kakak angkat.. tapi dia sangat baik..aku pon sayang dia macam kakak kandung aku sendiri.. dia ni jenis yang happy go lucky, tapi kuat tol touching sampai kadang-kadang tu tak terpujuk aku dek rajuk dia tu.. ape-ape pon aku sayang dia..hihi

Baru-baru ni, aku ade tido kat umah dia,acctually mse tu aku demam, siang malam jaga aku, dia layan je kerenah aku nih.. siap hantar aku prgi klinik lagi nk ambik mc ngan ubat demam.. balik dari klinik housemate dia kak aisya ajak kua lunch.. so kitorang pon ikot jelah naik kereta dia..

Ni lah Kak Intan.. dia suh pnggil dye Kak In..Gila-gila sket prangai dia ni..haha

Yang tudung merah tu Kak Aisya..dyorang ni memang sporting..

Mulanya nk g makan je, eh lepas makan ajak g bli barang lah pulak, lepas 1 1 pasaraya ktorang prgi.. xpadan dengan demam aku ni, kalau bab berjalan haa baik la demam tu.. kebetulan pulak dyorg ni nk bt surprise kat housemate dyorg yang lagi 1 tu namenya Kak Ayu.. so dyorg blikan 1helai t-shirt n suar pendek.. pastu siap bli manila card lagi nk tulis n tampal kat bilik bezday gurl tu..

Dah siap bli barang smua, ktorg balik la kat rumah sewa.. ape lagi start la rancangan tulis menulis pada manila card ucapan APY BEZDAY.. tengah syok duk tulis-tulis,bezday gurl balik lah pulak, haa ape lagi, macam hape dah menyorok, nasib baik tak kantoi..

Tadaa!! hasil kerja tangan aku ngn kakak angkat aku nih..*abaikan tgn di atas*

Siap je tulis datang pulak kak aisya, conteng lagi manila card tu.. Hasilnya tengok bawah ni..


Siap semua kitorang terus tampal manila tu depan bilik bezday gurl tu..rush giler bt mse tu sbb takut bezday tu dah siap mandi nk g keje.. nasib sempat.. Dah siap tampal ktorng nyorok, hajatnya nk dengar bufday gurl tu menjerit dari tingkat atas.. taw taw bufday gurl ade kat bawah dah nk g kje dengan muka innocent...kak intan ngan kak aisya ni dah gelak bagai nk mati dah, aku pulak duk fikir knpe dia mcm xdek perasaan je.. rupanya dia tak nampak ape yg ktorg tampal dan gantung kat depan bilik dia tu..adeehhhh... kesian kat kak intan n kak aisya, penat bt surprise tp tak jadi..alamatnya tggu kak ayu balik kje pulak la nnti.. huhu sweet moment yg tak kan aku lupa.. alahai kakak aku..love u forever my sis!!



5 comments:

Sop said...

comel kad ucapan tu :)

sueomey's blog said...

@Sophehe..mekasih...hasil karya kami bersama ;)

hana hadi said...

fuyoo biar jelah baju n kad ucapan kat situ.. buat hiasan. cantik je

sueomey's blog said...

@hana hadihaha..kan..ingat nk bt cmtu je..tp sayang la bli bju cntik2 bt hiasan je..

Mizz Aiza said...

mesti terharu kak ayu.. :D

'uncle' nuffnang