You follow me I follow u back

tabung

Monday, June 17, 2013

Focus !!

sueomey's blog | 9:52 AM | 9Comments |
Assalamualaikum u all's..
Anyeonghasaeyo??? aku harap korang sihat je ye.. di pagi hari selasa ni aku nak share skit la dengan korang tentang gambar yang aku ambik dengan phone aku..

Secara kebetulan aku jalan jalan waktu petang kt depan rumah, ternampak lah si ladybird ni.. lagi kebetulan phone ada kat tangan masa tu, haa ape lagi ambik gambar lah..tetiba rase macam nk kasi cantik je gambar tu, so aku tukarkan la pada auto fokus..

..cuba korang tengok ni..
Haa...cantik tak gambar ni..?ni antara contoh gambar aku ambik dengan setting auto fokus.. kat sini aku fokuskan pada si ladybird yg comeyll tu.. acctually aku dah lame tak nampak serangga ni.. mase kecik-kecik dulu suka sangat cari serangga ni.. habis smua semak samun aku redah, nakkan ni la...

Ni 1 lagi contoh auto fokus..tapi yg ni kureng menjadi sket..aku tersilap fokus pada batang yg ladybird tu bergantung.. banyak lagi gambar si ladybird ni yang aku ambik,tapi yang ni je aku rase okay.. lepas ni nak try lagi la ambik gambar guna auto fokus..walaupon ambik gambar pakai phone je, aku tak kesah, sbb aku rasa quality gambarnya sama macam pakai kamera yang mahal ..ookay sampai sini dulu, next photo,, nantikan.. hihi

ANYEONG!!


'uncle' nuffnang